8 - 16 Oct. Cluj-Napoca

Gabi Ruse: „A fost o atmosferă incredibilă, m-am simțit excelent pe teren, m-am bucurat cu adevărat să fiu aici și să joc acasă”

La scurt timp după meciul superb – cel mai spectaculos al turneului – pierdut în fața lui Xiyu Wang, după 3 ore și jumătate de luptă, Gabi a deschis conferința ei de presă mulțumind oamenilor pentru că au venit în număr mare să o susțină.

„Mă bucur că am reușit pentru prima dată să joc acasă și să nu mă mai gândesc că o să dezamăgesc. Chiar și la 6-1 m-am gândit că oamenii au venit să mă vadă, să se bucure de tenisul meu; deci hai doar să mă distrez și să dau ce am mai bun din mine. Lumea deja mă știe, știe ce pot. Le mulțumesc din tot sufletul pentru ce au făcut zilele astea. Le mulțumesc că mă încurajează peste tot pe unde sunt”, a spus Gabi.

Și apoi a continuat:

„A fost o atmosferă incredibilă, m-am simțit excelent pe teren și a fost pentru prima dată în viața mea când m-am bucurat cu adevărat să fiu aici și să joc acasă. Am luptat până la capăt, am dat tot ce am avut mai bun din mine. Sigur că mă doare această înfrângere, dar nu am, pur și simplu, ce să îmi reproșez. Ea a jucat foarte bine până în ultimul moment, și eu am încercat să fac același lucru, însă azi ea a fost mai bună. De mâine, înapoi la muncă!”

Gabi crede că primul set – pe care l-a pierdut repede, 6-1 – a fost un pic de acomodare.

„Nu e deloc ușor să joci contra ei. Este foarte-foarte rapidă, are un serviciu extraordinar și mi-a trebuit puțin timp să mă acomodez cu ritmul ei. Știam că la un moment dat voi începe să joc și eu mai bine, pentru că eram puțin cam lentă. Și am crezut în mine până la capăt. Chiar am crezut că până la urmă o să câștig, dar așa a fost să fie. Cred că norocul e doar o chestiune de timp și tot ceea ce mi se întâmplă este o învățătură.”

Despre cum simte înfrângerea dură din tiebreak, după ce a salvat și două mingi de meci pe parcurs, Gabi a vorbit cu calm.

„L-am întrebat pe Iulian (Vespan), antrenorul meu, dacă aș fi putut să fac ceva mai bine acolo. Mi-a spus că nu, că nu am greșit cu nimic. Am încercat să rămân agresivă, mai ales că era pe final de meci, și amândouă eram foarte-foarte obosite. Agresivitatea era importantă, inclusiv serviciul, dar nu am efectiv ce să îmi reproșez. Plec acasă cu bucurie și sunt foarte mândră de ce am reușit, având în vedere că după 3 ore jumătate sunt bine fizic, iar mâine aș putea să joc din nou.”