8 - 16 Oct. Cluj-Napoca

Anna Blinkova continuă săptămâna de vis de la Cluj, se califică în finala turneului Transylvania Open

Anna Blinkova s-a calificat în finala turneului Transylvania Open după o victorie muncită, în trei seturi, obținută în fața Anastasiei Potapova, favorita 4 a turneului. A fost 5-7, 6-4, 6-4 pentru Blinkova, care ajunge la șase victorii consecutive la Cluj și se califică în prima finală WTA a carierei.

Ajunsă pe tabloul principal după două victorii în calificări, Blinkova are parte de-o săptămână perfectă la Cluj câștigând ultimele trei meciuri jucate pe tabloul principal în trei seturi dure și complicate, reușind astfel unul dintre cele mai relevante rezultate din cariera sa.

Anastasia Potapova a început semifinala cu o viteză în minus la toate capitolele – execuție, rapiditate, acoperirea terenului, intensitate. Asta i-a permis Annei Blinkova să își facă jocul obișnuit, să dicteze și să își facă punctele cu tenisul ei de bază. În alte cuvinte, Potapova i-a permis Annei să se desfășoare în voie și nu a scos-o deloc din zona ei de confort.

Când lucrurile s-au mai așezat, loviturile au început să se lege iar punctele sa fie câștigate, Potapova și-a regăsit intensitatea – care nu e una tipică ci una sufocantă, fiind capabilă să fie la fel de eficientă atât în defensivă cât și în atac.

Pe fondul acestui joc intens, agresiv dar foarte așezat, Potapova a revenit de la 1-5, a salvat trei mingi de set consecutive și a câștigat șase game-uri la rând.

Povestea primului set a fost aproape să se repete și în setul doi, Blinkova pornind din nou puternic și distanțându-se la 5-2. Potapova a revenit și de data asta, s-a apropiat la 4-5, dar fără a mai duce revenirea la capăt, cum a reușit în primul set.

Decisivul partidei a fost, de asemenea, identic ca desfășurare: Blinkova a condus cu 5-3, a servit pentru meci, dar Potapova a revenit și a fost aproape de egalarea. Asemenator cu setul doi, în momentul în care a servit pentru a rămâne în meci Blinkova s-a dovedit, în final, prea inspirată și precisă cu toate loviturile.

Pentru primul titlu WTA, Blinkova se va duela cu învingătoarea partidei Xiyu Wang – Jasmine Paolini.