8 - 16 Oct. Cluj-Napoca

Anastasia Potapova este în sferturi de finală la Transylvania Open, după un meci excelent cu Viktorija Golubic

Anastasia Potapova, favorită 4 a turneului de la Cluj (WTA 250), avansează în sferturile de finală, după o evoluție solidă și spectaculoasă în fața jucătoarei din Elveția Viktorija Golubic. A fost 6-2, 6-3 pentru Potapova, care a avut o singură (mică) scădere de nivel pe tot parcursul unui meci plin de execuții superbe.

Potapova se califică astfel în al șaselea sfert de finală WTA din acest sezon și își continuă ascensiunea în clasamentul WTA: ea a început anul în afara topului 100, iar acum e foarte aproape să urce printre primele 40 de jucătoare ale lumii.

Prima partidă a zilei de la Transylvania Open, deși scurtă, a avut toate ingredientele necesare unui meci bun. Și multe puncte spectaculoase, bine gândite.

Potapova a început furibund, a urcat rapid la 4-0, un avantaj pe care nu l-a mai pierdut până la finalul setului, deși Golubic încercat o revenire și s-a apropiat la două game-uri distanță.

Setul doi a fost mai dinamic, mai intens, dar și mult mai spectaculos, cu Golubic făcând magie cu reverul său cu o singură mână, și cu Potapova mereu agresivă, gata să accelereze și să facă pasul în față. Golubic a revenit de la 0-2 la 3-2, dar n-a mai putut păstra ritmul bun și mai departe, când Potapova a făcut un nou break și a avut grijă să-l confirme până la final.

„Sunt bucuroasă pentru victoria asta și pentru felul în care am jucat. Am avut un moment de cădere, dar câteodată e normal. Important e că mi-am revenit imediat la nivelul meu obișnuit”, a spus Anastasia la interviul de pe teren.

Pentru o nouă semifinală WTA în 2022, ea se va revedea cu Anna Bondar, pe care a învins-o anul acesta, în Australia, la Yara Valley Clasic, în trei seturi disputate.

„E o jucătoare foarte bună, foarte agresivă și ea, deci va fi un meci interesant. Mai ales că am jucat cu ea în Australia, pe o căldură foarte mare, un meci de peste trei ore”, a prefațat Anastasia Potapova meciul ei din sferturile de finală Transylvania Open.